Kevlar Womens Day 2023

Kevlar Womens Day 2023

A Kevlar group hug

Internationale vrouwendag draait om vrouwen, emancipatie en solidariteit. Voor Kevlar het perfecte moment om een collega in het zonnetje te zetten en elkaar een digitale group hug te geven. Geniet mee!

Bobby over Lonneke

We beginnen met de spotlight op Lonneke Idema. De vrouw verantwoordelijk voor de eerste indruk. Als grafisch vormgeefster zorgt Lonneke ervoor dat elk plan opgemaakt en wel de deur uitgaat. Dit varieert van een simpele, zakelijke tekstopmaak tot handgetekende figuren of gedetailleerde faseringen.

Lonneke en ik zijn allebei gestart in januari 2020. Als twee newbies hebben we onze rol binnen het team en in de tenderbranche uitgezocht en eigengemaakt. Lonneke dus op het gebied van vormgeven (ook een grappig verhaal). Met een sneltreinvaart heeft zij zichzelf alles aangeleerd wat nodig is om een parel van een plan neer te zetten. Naast dat dit positief is voor het eindresultaat, heeft het ook positieve impact op de stresslevels van de rest van het team. Als er iets is waar Lonneke namelijk goed in is, dan is het werken onder druk. Dat alles zonder haar cool te verliezen. We hebben altijd te maken met deadlines. Maar waar wij als schrijvers vaak meerdere weken de tijd hebben, heeft Lonneke maar een paar dagen. Als er dan iets anders gaat dan verwacht, is het een kwestie van doorbeuken, want uitstel is geen optie. In dat geval is het á la Lonneke schouders ophalen en ’komt goed’. En dat is regelmatig een prettige/nodige geruststelling.

Maar ik vind het vooral heel cool en inspirerend om te zien hoe iemand zo snel in haar vak is gegroeid. Zichzelf op eigen houtje alles heeft aangeleerd wat nodig is en qua creativiteit én skills en elke keer weer alle opmaakwensen weet waar te maken/te overtreffen. Dus Lonneke, je bent awesome en onmisbaar als collega. Het is superfijn als je vol vertrouwen aan jou een plan uit handen kan geven, wetende dat het helemaal goedkomt.

 

Lonneke over Stephana

De vrouw die absoluut een spotlight verdient is natuurlijk Stephana. Overtuigd van haar eigen kunnen, heeft ze drie jaar geleden Kevlar opgericht. Keihard werken is de standaard en ‘onmogelijk’ bestaat niet.

Veel succesverhalen gaan over hard werken, je eigen kansen creëren en een hele lijst aan motiverende quotes. Voor mij stond dit altijd ver van me af totdat ik het van dichtbij zag gebeuren. Het runnen van een bedrijf heeft niets met geluk te maken, maar alles met de mindset, nooit opgeven en vooral de uren die je erin stopt. Helemaal bewonderingswaardig, als je deze formule durft in te zetten in een branche, die niet voor je gemaakt is. De bouw en infra vormen nog steeds in het epicentrum van de mannenwereld. In plaats van dit als achterstand te zien, zag Stephana het als uitdaging. Een uitnodiging om het verschil te maken in een branche, die wel een vrouwelijke touch kan gebruiken 😉

Het inspirerende aan Stephana is niet alleen het zijn van een vrouwelijke CEO in een mannenwereld, maar vooral hoe ze dit succes met andere vrouwen deelt. De overtuiging dat andere vrouwen het net zo verdienen als zij en daarom haar kennis en ervaringen zo veel mogelijk publiekelijk maakt. Zo ook met het team dat ze om zich heen heeft verzameld. Als onderdeel van het team van Kevlar is het erg inspirerend en motiverend om zoveel kansen te krijgen voor zelfontwikkeling en om mee te denken in de toekomstvisie voor het bedrijf. We gaan samen voor hetzelfde doel en iedereen is hierin hetzelfde waard. Dit zorgt ervoor dat iedereen zijn eigen potentieel ziet en hierin excelleert. Dit is volgens mij precies waar een dag zoals ‘International Womens Day’ om draait. Andere vrouwen upliften en je eigen positie inzetten om iedereen het podium te bieden waar ze in uitblinken.

 

Stephana over Erica

Erica = Kevlar, in meerdere opzichten. Zij is de allereerste Kevlarmedewerker, dus daar heb je het eerste opzicht. Maar zij is ook retesterk – opzicht 2. En cool – opzicht 3. Erica doet niet haar best om deze dingen te zijn, ze is het gewoon.

Toen ik Erica leerde kennen bestond Kevlar nog niet. Erica wist toen nog niet wat tenderen was of wat een tenderspecialist deed. Sterker nog, zij wilde destijds omgevingsmanager worden. Toch ontstond de gelegenheid om iets te vertellen over ons vak. En daar maakte ik natuurlijk gebruik van. Niet wetende dat Erica mij niet veel later weer zou contacten: “Hey, dat tenderen lijkt me eigenlijk wel wat. Ken jij nog bedrijven waar ik dat kan doen?” En of ik bedrijven kende. Ik kende een fantastisch bedrijf, dat over een paar dagen haar eerste tender zou draaien. Erica sloot zich aan en de rest is geschiedenis.

Zowat alles was onbekend voor Erica, maar moedig ging ze het Kevlaravontuur aan. Het moet spannend geweest zijn, zeker bij zo’n startend bedrijf, maar haar zenuwen kregen geen grip op haar. Geconcentreerd nam ze alles in zich op en vanuit een oersterk verantwoordelijkheidsgevoel pakte ze haar eerste tenders op. Man, man, wat een geluk om Erica mijn eerste collega te mogen noemen. Zij heeft zichzelf (voor een teambuildingsoefening of zo) wel eens vergeleken met een rots. En daar kan iedereen die Erica een beetje kent volgens mij wel inkomen. Maar voor mij persoonlijk is Erica dat en meer: ik zie haar als de bouwsteen van Kevlar.

Je begrijpt dat ik Erica nu al een tijdje ken. En ik hou van haar coolness. Dat ze vrijwel altijd relaxt en kalm blijft, tot het droge aan toe. Waar een heel comité zich verliest in theorieën en gedachtenspinsels, wijst Erica de weg met een nuchtere “1 + 1 = toch gewoon 2-oplossing”. Dat vind ik mooi. Haar gevoel voor humor ook, love it. Ik ben erg dankbaar dat ik bijna dagelijks Insta-reels van Erica mag ontvangen. Dus Erica, keep it coming! De reels, je power, je coolheid, jij.

 

Erica over Eef

Ik zet Eef in het zonnetje. Een lieve en leuke collega met een hart van goud. Ze is niet bang om op te komen voor haar mening, maar kan ook zeker luisteren en verschillende kanten inzien. Eigenschappen, die in mijn optiek, iemand sterk maken. Ze is niet bang om naar zichzelf te kijken en te leren van anderen. Wat er ook gebeurt, ze blijft bij zichzelf. Eef zegt waar het op staat, werkt hard en komt voor zichzelf en anderen op. Als ik iets van haar mag leren, dan is het wel haar vermogen om zich écht te verdiepen in zaken. De eeuwige wil om méér te leren en te weten. Dat bewonder ik heel erg.

 

Eef over Bobby

Over Bobby schrijven doe ik met veel plezier. Ruim twee jaar geleden kwam ze in ons Kevlarleven, vanuit de events en de horeca zo de tenderwereld in gerold. Dat getuigt al van Bobby’s aanpassingsvermogen en haar intelligentie. Ik heb Bobby leren kennen als eindeloos supportive, doordacht, grappig en positief. Kevlar is een zonnigere en warmere plek dankzij haar. In het werken met Bobby weet ik altijd dat ze me steunt en meedenkt. Soms neemt ze zelfs eten voor me mee naar sessies op locatie, omdat ze weet dat ik dan vergeet te eten. Dat vind ik enorm lief. Naast dat ze zelf ontzettend goed is in haar werk, maakt ze het dus ook mogelijk dat anderen dat zijn. Ik zie Bobby als iemand, die opgewekt de wereld in kijkt – go with the flow – roeien met de riemen die je hebt en dan hard roeien! Ik heb veel bewondering voor haar doorzettingsvermogen en drive, als collega en als mens. Je moet het maar allemaal kunnen, maar Bobby is een bikkel. Aan Bobby zeg ik: Dank voor je steun en inzet en voor hoe goed je voor ons team bent!